14 juli 2016

Het bestuur

Het Bestuur

De Stichting meldpunt modelfotografie is opgezet door een aantal mensen die een passie en affiniteit hebben met modelfotografie inĀ  wat voor vorm dan ook.

Daarnaast werken wij met verschillende vrijwilligers, die uit allerlei branches komen die zowel aan de modefotografie gekoppeld zijn, als daarbuiten.

Omdat wij het belangrijk vinden, dat jullie weten wie de personen zijn van de stichting zullen de bestuursleden zich kort introduceren.

Ivm de bescherming van onze vrijwilligers, laten wij deze buiten beschouwing.

 

De voorzitter

Mijn naam is Yannick van der Zwaan en ik ben voorzitter van stichting meldpunt modelfotografie. Mijn affiniteit met modelfotografie is dat ik fotograaf ben met een eigen studio in Amersfoort. Toen ik vijftien was kwam ik in aanraking met fotografie en werd het ook een passie van me. Pas sinds een jaar of vijf heb ik me gespecialiseerd op portretfotografie. Ik vind het erg leuk om samen te werken met mensen en dan geeft het vooral een voldoening als iedereen blij is met het gewenste resultaat.

Uiteraard hou ik mij nu voornamelijk bezig als fotograaf met beauty, fashion, conceptual en art sensual/nude.

Tijdens de fotoshoots zorg ik ervoor dat de sfeer goed is en dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, zodat dit ten goede komt van de samenwerking en het gewenste resultaat.

Bij toeval kwam ik stichting meldpunt modelfotografie tegen en vond hun initiatief geweldig dat ik uiteindelijk de gedachte had dat ik ook mijn steentje wilde bijdragen om de mensen te kunnen helpen waar kan. Het is jammer dat het soms misgaat, omdat fotografie met mensen zo leuk is en ik elke keer weer leuke herinneringen er aan over houd. Met die rede en mijn beste wil en energie wil ik me er hard voor maken om dit tot een veiligere branche te maken.

Na eerst een tijd op de achtergrond te hebben geholpen heb ik nu de taak en eer gekregen om de voorzitter te mogen zijn van deze stichting.

 

De secretaris

Mijn naam is Roel de Rooij, 29 jaar oud en wonende te Heemskerk. Ik ben secretaris hier bij de stichting, maar vooral fotograaf en procesoperator.
Al sinds mijn 8ste bezig met fotografie, en sinds 4 jaar met modelfotografie. Hier bij toeval mee in aanraking gekomen, toen een vriendin vroeg of ik wat foto’s van haar wou maken.
Dit beviel me zo goed dat ik hier verder mee ben gegaan, mijn passie ligt bij mooie platen creeeren, in een goede sfeer.
In de fotografie hou ik me bezig met portret, fashion, glamour, edgy, lingerie en naaktfotografie.
Waarbij het zeer belangrijk is om bij alle shoots goed contact te hebben met het model, en elkaar te respecteren.

Ik ben bij het meldpunt gekomen, doordat er helaas mensen rondlopen die niet altijd respectvol zijn, en proberen anderen over hun grenzen heen te duwen.

 

De penningmeester

Mijn naam is Annie (modellen naam), 24 winters jong en tevens wonend in Heemskerk. Ik mag mij penningmeester noemen binnen de stichting, maar in het dagelijkse leven werk ik fulltime in de administratie branche. Sinds ongeveer 4 jaar ben ik actief als model, in verschillende stijlen. Als model weet ik, hoe belangrijk bepaalde aspecten zijn binnen de fotografie.
Communicatie, respect, grenzen aangeven………. en zo kennen we er allemaal nog wel een aantal.
Ik vind het belangrijk, dat iedereen kan genieten van zijn/haar hobby. Op een nette en integere manier
Ik zeg altijd; bij twijfel niet doen. Check altijd referenties, probeer te voorkomen om alleen naar een shoot te gaan.
Wij als bestuur zijn allemaal vrijwillig het meldpunt ingerold, om tegengas te bieden tegen de figuren die niet thuis horen in het fotografie wereldje.