Ga nooit in op een webcamcasting!

We kunnen hier mensen niet genoeg voor waarschuwen, maar helaas gebeurd dit regelmatig. Helaas zelfs heel recent.

Een modellen- of castingbureau doen nooit casting voor een opdracht via een Cam (skype, facetime, videobellen, etc.). Helaas zijn er personen die hier misbruik van maken. Deze doen zich voor als een modellenscout of een medewerker van een bekend modellen- of castingsbureau.

Ze benaderen modellen via social media met de mededeling dat zij een heel goed betaalde opdracht hebben. En dat zij wel geïnteresseerd in jou zijn. Alleen is deze opdracht al binnen een paar dagen dat het zou plaatsvinden. Dus dan is helaas niet meer de mogelijkheid om een echte casting te doen vanwege tijdgebrek. Het model krijgt dan de vraag of het anders via de Cam zou Kunnen plaatsvinden.

Als het model ermee akkoord gaat dan wordt er gevraagd wat je gegevens zijn om een verbinding tot stand te laten komen. Maar gebeurt er nu negen van de tien keer op het moment dat je met elkaar verbinding maakt doet de Cam en microfoon van de andere persoon opeens niet werkt. Je krijgt dan de mededeling dat het zou ook wel kan. De persoon zou je middels chat de opdrachten kunnen geven.

Het begint heel normaal eerst in normale kleding moet jij jezelf showen. Daarna wordt er gevraagd of jij je trui uit zou kunnen doen. Ondertussen krijg je complimenten over je uiterlijk. Maar ja, deze zogenaamde scout kan je zo nog niet heel goed beoordelen en verzoekt je ook dat jij je broek uittrekt. Maar om je nog beter te kunnen beoordelen wordt er daarna aan je gevraagd om ook je lingerie uit te trekken.

En nu sta je dus naakt voor de Cam!. En deze persoon heeft nu ook naaktbeelden van je vervaardigd middels screenrecorders op zijn apparaat. En deze persoon kan van alles met deze beelden gaan doen.

Ons advies:

Wordt je benaderd door een persoon en die je met zo’n verhaaltje aankomt en vraagt om de casting voor de Cam te doen.

  • Ga er niet op in.
  • Geef nooit je gegevens af om een verbinding met elkaar te maken.
  • Blokkeer evt. deze persoon.

Mocht dit je overkomen zijn of constateer je dit. Doe bij ons dan een melding, zodat we kunnen kijken wat mogelijk is om te doen.

Team Stichting Meldpunt Modelfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *