Pas op voor lentekriebels

De lente is begonnen en voor velen weer een mooie tijd om gebruik te maken van de stijgende temperatuur en het mooie weer. Hierdoor zien we ook weer een toename van vragen van fotografen aan modellen voor naakt en bedekt naaktfotografie. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar we zien ook dat er al meldingen zijn van fotografen die het niet zo nauw nemen met de leeftijdsgrens. Misschien goed om op de hoogte te zijn van wat wel en niet mag. Zeker als het gaat om naakt, bedekt naakt of zinspeling op erotiek. Vanuit het meldpunt adviseren we om geen naakt, bedekt naakt of lingerie te doen als model als je nog geen 18 bent. Je weet dan in ieder geval dat je niet in een grijs gebied terecht komt van wellus/nietus. Boven de 18 ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen daden en acties waarbij we natuurlijk nog steeds adviseren om goed na te denken wat je wel en niet wil.

Bedenk dat je foto’s kunnen gaan zwerven. Vervelend als je aan het solliciteren bent voor die leuke baan maar je naaktfoto opeens komt bovendrijven. Maak dus goede afspraken met de fotograaf. Mocht je twijfelen dan kun je ons altijd om advies vragen. Ook als fotograaf natuurlijk.

Als extra tip hierbij de link naar de site van sexueel misdrijf. We hopen natuurlijk dat je deze niet nodig hebt. Dus, neem beslissingen op basis gezond verstand en laat de lentekriebels buiten je fotoshoot.

http://www.seksueelmisdrijf.nl/index.php/wetsartikelen/kinderpornografie-art-240b-sr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *